La ora la care urmează să aibă loc ședința se anunță un nou flashmob la Curtea de Apel, în susținerea lui Petic.

„Cei care sunteți acasă, vă rugăm să îl susțineți venind joi, 18 iulie, la Curtea de Apel Chișinău, de pe str. Teilor 4, începând cu ora 11.00. Cei din diasporă (și nu doar), fiți alături de el și trageți alarma pe rețele de socializare, distribuind acest eveniment și urmărind evoluțiile”, îndeamnă comunitatea FreeMoldova.

La ședința de ieri, când a fost respinsă cererea de eliberare, Gheorghe Petic a părăsit sala de judecată, în semn de protest față de decizia judecătorilor, și a ieșit afară, acolo unde erau adunați zeci de susținători de-ai săi.

„Luați-mă acasă, eu pshic nu mai pot!”, a exclamat Gheorghe Petic, ieșind în fața celor care au venit să-l susțină.

„Nu am avut intenția să evadez. Am avut intenția să vă mulțumesc. Psihic îmi este foarte greu. Arătând că suntem altfel, să le dăm un termen până mâine. Nu vrem să facem imixtiune în procesul de judecată, oricât de oribilă este această justiție. Sper mâine să mă luați acasă”, a precizat aseară Petic.

„Există semnale că se încearcă tergiversarea procesului cu câteva luni, timp în care Gheorghe, deși a demonstrat tărie de caracter inimaginabilă, nu știm cât va mai rezista. Cei care sunteți acasă, vă rugăm să îl susțineți venind joi, 18 iulie, la Curtea de Apel Chișinău, de pe str. Teilor 4, începând cu ora 11.00. Cei din diasporă (și nu doar), fiți alături de el și trageți alarma pe rețele de socializare, distribuind acest eveniment și urmărind evoluțiile. Puteți semna și distribui și petiția. În locul lui Gheorghe puteam fi eu, tu, mama, tata, sau copii noștri”, se spune pe pagina flashmobului anunțat pentru astăzi.