image
Sursa foto: robobiz.net

Dobânzi subvenționate în cazul creditelor de la bănci, dar nu și de la OMF-uri; Munteanu: „Aici dobânzile cresc ca din apă”

În contextul crizei provocate de COVID-19, Guvernul propune mecanismul de implementare a Programului de subvenționare a dobânzilor. Este vorba de creditele bancare, dar programul nu se referă și la împrumuturile luate de la organizațiile de microfinanțare (OMF).

„Ați luat în considerare doar creditele bancare, de ce nu și pe cele de la organizațiile de microfinanțare. Acolo sunt cele mai mari probleme, unde dobânzile cresc ca din apă”, a declarat deputatul Platformei DA Igor Munteanu, în cadrul dezbaterilor din Parlament asupra măsurilor anticriză propuse de Guvern.

„Sunt parțial de acord. Totuși vrem să aducem și acest sector la normalitate, să vedem cum a fost posibil ca aceste companii să înece în datorii o persoană care trebuie să achite dobânzi de 400% sau chiar 1000%. Am promovat un proiect de lege în acest sens și acesta este un prim pas. Situații cu întreprinderi care au colectori care efectiv șantejează oamenii trebuie să rămână în trecut”, a menționat premierul Ion Chicu.

Potrivit Guvernului, Programul de subvenționare a dobânzilor este conceput să faciliteze accesul întreprinderilor la contractarea creditelor în perioada 1 mai 2020 — 31 decembrie 2020.

Scopul programului constă în acordarea suportului întreprinderilor care contactează credite fără a restricționa destinația acestora (achitarea salariilor, mijloace circulante, investiții) prin compensarea sumei dobânzii lunare achitate sau care urmează a fi achitată pentru creditele contractate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: