„Am avut mai multe întâlniri cu partenerii noștri politici, dar și cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare. Am avut o întâlnire foarte bună cu ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la București și Chișinău. Vorbesc de ambasadorul Olandei, al Spaniei, al Croației, Irlandei, Belgiei, Finlandei, Ciprului. A participat la întâlnirea noastră și ambasadorul SUA la București. Am ținut să-i informez cu privire la evoluțiile din Chișinău, cu privire la rezoluția Parlamentului European votată pe 5 iulie. I-am informat și cu privire la inițiativa societății civile despre adoptarea în RM a legii Magnițki. Am avut o agendă destul de plină”, a menționat Andrei Năstase.

Potrivit liderului Platformei DA, deja nu doar la Washington sau Bruxelles, dar și la București se înțelege în interesul cui acționează Plahotniuc.

„Povestea pe care a vândut-o până în momentul de față Occidentului, că atacurile raider, spălătoria rusească, furtul miliardului s-a produs din cauza cadrului normativ prost sau insuficient nu mai merge. Deja se înțelege foarte bine că vinovați sunt politicienii corupți și justiția aservită lui Plahotniuc și anturajului său criminal. Împotriva acestora vom face tot posibilul să se instituie sancțiuni personale, pentru că nu se poate ca RM să sufere din cauza unei grupări criminale conduse de Plahotniuc”, a mai spus Andrei Năstase.