image
Sursa foto: Facebook/Stanislav Klymenko

Membru al PPDA, care s-a pomenit cu cartușe în mașină la Palanca, ACHITAT de justiția ucraineană; „A fost comandă politică”

Liderul organizației Platformei DA din sectorul Râșcani al capitalei, Ruslan Verbițchi, a fost achitat de justiția ucraineană în dosarul în care era cercetat pentru contrabandă de arme.

În august 2018, Ruslan Verbițchi a fost reținut la vama Palanca. Asta după ce în mașina lui au fost găsite 60 de cartușe. Activistul civic a declarat atunci că nu știe de unde s-au luat cartușele și spune că i-a fost întinsă o cursă.

„Astăzi adevărul a ieșit la iveală. Cei care mai sunt persecutați în continuare și au dosare nu vă dezamăgiți”, a comentat Ruslan Verbițchi după pronunțarea sentinței.

„A fost o comandă politică a unui criminal care astăzi se află pe fugă. Este vorba de Plahotniuc care a pus la cale toate acestea împreună cu complicii său”, a menționat și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a fost prezent la proces.

Precizăm că anterior Comitetul Mișcării de Rezistență ACUM a sesizat instituțiile internaționale în legătură cu acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: