PSRM va comenta mai târziu rezultatele alegerilor, după ce va primi răspunsuri la contestațiile depuse. Lidera PSRM nu exclude posibilitatea declanșării unor alegeri anticipate.

Reprezentantul formațiunii la CEC, Maxim Lebedinschi, a menționat că PSRM va cere Comisiei Electorale Centrale să publice pe site toate procesele-verbale din cadrul circumscripției uninominale nr.4 Râșcani, care demonstrează că Vladimir Mizdrenco, candidatul PSRM a câștigat alegerile și că acesta are cu aproximativ 200 de voturi mai mult decât contracandidatul său din această circumscripție.

Potrivit lui Maxim Lebedinschi, PSRM va contesta rezultatele alegerilor în șase circumscripții uninominale, implicit două din capitală: circumscripțiile nr. 26 Centru, Buiucani și nr. 25 Centru, Botanica. Dar și în circumscripția nr.42 Cantemir, Cahul, circumscripția nr.40 Basarabeasca și circumscripțiile nr. 47 și nr.48 alocate raioanele din stânga Nistrului.

În aceste circumscripții socialiștii afirmă că au documentat mai multe cazuri de corupere a alegătorilor și aducerea acestora în mod organizat la secțiile de votare.