image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA și PAS înaintează moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Economiei și Infrastructurii

Fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat moțiune simplă împotriva politicilor promovate de Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Cele două fracțiuni acuză Ministerul Economiei și Infrastructurii de faptul că a încălcat Legea privind achizițiile publice, pentru că anunțurile despre mai multe licitații nu fost publicate în Jurnalul European.

Și asta în condițiile în care valoarea lucrărilor care urmează fie efectuate la patru tronsoane de drum depășește 90 de milioane de lei pentru fiecare.

„Ministrul a declarat public că nu este posibil de publicat anunțuri despre licitație în Jurnalul Oficial al UE. Noi am găsit probe contrarii, când mai multe anunțuri din Moldova au fost plasate în acest Jurnalul Oficial al UE”, a menționat Alexandru Slusari.

Precizăm că, anterior, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a depus un demers prin care a cerut Procuraturii Generale să inițieze o cauză penală pe numele ministrului Anatol Usatâi pentru depășirilor atribuțiilor de serviciu și exces de putere.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor.

Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: