image
Sursa foto: jurnal.md

Așteaptă cu anii să fie luați acasă: Drama copiilor din orfelinate (VIDEO)

Aproximativ o mie de copii din toată țara așteaptă să fie luați acasă din instituțiile rezidențiale. Unii, cu anii. Pentru mulți dintre ei, asistența parentală profesionistă este șansa de a avea o familie, așa cum s-a întâmplat în cazul fraților Vacaru.

Peste o mie de copii din Moldova sunt crescuți în prezent de asistenți parentali profesioniști. Numărul este în creștere, dar nesemnificativ, consideră specialiștii.

La fel ca și Dănuț, alți aproximativ o mie de copii așteaptă să fie luați acasă din instituțiile rezidențiale în care se află.

Nu toți copiii pot fi adoptați, dar ei totuși pot avea parte de o familie.

De-a lungul anilor, numărul asistenților parentali profesioniști și al copiilor care au o familie datorită lor a crescut, dar nu semnificativ, susține Livia Marginean.

Specialista organizației „Copil, Comunitate, Familie” susține că mulți nu știu ce înseamnă asistența parentală profesionistă și casele de copii de tip familial. Din acest motiv, copiii nu sunt luați din instituțiile rezidențiale.

Odată ce mai mulți adulți s-ar decide să fie asistenți parentali, există șansa ca exemplul lor să încurajeze și alte familii, consideră Livia Marginean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: