image
Sursa foto: foto simbol

O copilă de 14 ani, exploatată sexuală de patru indivizi; I-au promis un loc de muncă într-o saună, dar au abuzat-o sexual

Patru bărbaţi, originari din Hâncești, Orhei și Tiraspol, dar stabiliți în Chișinău, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 8 şi 15 ani de închisoare, după ce au fost găsiți vinovați de comiterea traficului de ființe umane și traficului de copii.

Suspecții ar fi profitat de vulnerabilitatea unei copile de 14 ani și i-ar fi promis un loc de muncă într-o saună, însă scopul real era exploatarea ei sexuală în scop comercial şi necomercial.

Totul a început în vara anului 2015, atunci când inculpaţii au recrutat copila cu vârsta de 14 ani, profitând de starea ei social-vulnerabilă. Aceștia i-au promis că o vor angaja în calitate de servitoare într-o saună, însă scopul real era exploatarea ei sexuală în scop comercial şi necomercial. Astfel, copilul a fost abuzat sexual atât în saună, cât și într-o locuinţă din capitală.

În această perioadă, copila a fost și încuiată într-un apartament din Chișinău, pe parcursul a două zile. Ulterior, aceasta a fost eliberată de  către forțele de ordine, datorită curajului ei să-și contacteze unchiul, care a apelat la linia fierbinte a autorităților competente, iar intervenția acestora nu s-a lăsat așteptată.

După ce au fost deferiți justiției, în anul 2016, instanţa de judecată l-a achitat pe unul dintre inculpaţi, motivând că fapta lui nu întruneşte elementele infracţiunii. Alți doi inculpați au fost amnistiați şi doar unul a fost condamnat real. Însă, procurorii nu au fost de acord cu pedeapsa pe care au primit-o unii făptași, cu atât mai puțin – cu eliberarea de răspundere a altora.

Prin urmare, procurorul Secţiei combaterea traficului de fiinţe umane a Procuraturii Generale a contestat sentinţa. Drept rezultat, în octombrie 2019, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului şi i-a condamnat pe inculpați pentru comiterea traficului de ființe umane și traficului de copii, la pedepse cuprinse între 8 şi 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: