image
Sursa foto: Getty Images

Cât o costă pe Chelsea să scape de Sarri. Premieră în era Abramovich: Suma pierdută de afaceristul rus în ultimii 15 ani

Maurizio Sarri are zilele numărate la Chelsea Londra, după de londonezii au fost eliminaţi de Manchester United dîn optimile de finală ale Cupei Angliei. Patronul rus Roman Abramovich se gândeşte să-l demită pe antrenorul de 60 de ani în schimbul a 5 milioane de lire sterline, informează presa engleză.

Conform The Sun, aceasta ar fi cea mai mică sumă plătită de "albaştri" pentru demiterea unui antrenor, în era Roman Abramovich. Pe lângă cele 5 milioane de lire sterline pe care le-ar putea primi Maurizio Sarri, staff-ul tehnic al tehnicianului italian va încasa un milion de lire sterline, mare parte din acestă sumă urmând să ajungă la Gianfranco Zola, secundul fostului antrenor al lui Napoli.

Sarri o pregăteşte pe Chelsea din vara lui 2018, iar sub comanda sa echipa londoneză a avut un start bun de campionat, dar pe parcurs nivelul jocului a scăzut. În acest moment, Chelsea se află pe locul 6 în Premier League, la 15 puncte de primele două clasate, City şi Liverpool, "cormoranii" având însă un meci mai puţin disputat.

Așadar, Roman Abramovich îi va plăti lui Maurizio Sarri cea mai mică clauză de reziliere de când este patronul lui Chelsea. Jose Mourinho, cu două mandate pe banca londonezilor, a făcut o mică avere după ce a fost dat afară de omul de afaceri rus. În septembrie 2007, portughezul încasa 18 milioane de lire sterline în momentul în care era dat afară, cea mai mare clauză de reziliere din istoria echipei de pe “Stamford Bridge”. Opt ani mai târziu, în noiembrie 2015, Jose Mourinho primea 9,5 milioane de lire.

89,4 milioane de lire sterline a plătit, în total, Roman Abramovich pentru clauzele de reziliere ale antrenorilor.

Sarri, demisie, Chelsea, despăgubiriSarri, demisie, Chelsea, despăgubiri

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: