image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu, mesaj de Ziua Europei: „Aşa a apărut Europa Unită, acea Europă liberă şi prosperă din care vrem să facem parte”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj astăzi dedicat Zilei Europei. Potrivit Maiei Sandu, ziua de 9 mai are o mare încărcătură simbolică pentru țara noastră, deoarece teritoriul Republicii Moldova a fost în centrul marilor tragedii ale secolului al XX-lea.

„Valul de ură fascistă ne-a lovit crunt comunitățile pe criteriu religios și etnic, după care ura de clasă, foamea organizată și represiunile au dat o nouă lovitură crâncenă oamenilor de aici. Bucuria de azi e legată de victoria asupra nazismului și fascismului, dar e legată și de pacea care a cuprins Europa după această victorie. Pacea e cel mai de preț rezultat al acestei victorii și pacea este posibilă, inclusiv datorită regândirii felului în care națiunile europene colaborează, rezolvă conflictele și se dezvoltă în armonie în cadrul unei Europe unite.

Ziua de 9 mai are o semnificaţie simbolică aparte. Este şi ziua în care două mari naţiuni europene, cea franceză şi germană, au decis să lase în urmă un trecut plin de ură şi de dezbinare, aducător de moarte, de războaie şi nenorociri pentru toţi şi să construiască un viitor comun, liber şi prosper. Aşa a apărut Europa Unită, acea Europă liberă şi prosperă din care vrem să facem parte şi noi”, se menționează în mesajul publicat de Maia Sandu pe Facebook.

Noutăţile partenerilor

comentarii: