image
Sursa foto: Reuters

Premierul Georgiei şi-a dat DEMISIA, la puţin mai mult de un an de la preluarea funcţiei

Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze, şi-a anunţat astăzi pe Facebook demisia la puţin mai mult de un an de la preluarea funcţiei, declarând că şi-a îndeplinit obiectivele stabilite iniţial, potrivit Reuters.

„A fost creat, implementat un cadru de dezvoltare strategic şi, ca atare, am decis să-mi dau demisia deoarece cred că în acest moment mi-am îndeplinit misiunea”, a anunţat Bakhtadze pe contul său de Facebook.

„Scopul şi mandatul principal al nominalizării mele pentru postul de prim-ministru al Georgiei în 2018 a fost crearea şi implementarea unui cadru de dezvoltare strategică pentru ţară, care să asigure realizarea obiectivelor noastre de stat în următorii ani şi să devină un Ghid de dezvoltare a ţării", a adăugat el.

Fost om de afaceri şi ministru al Finanţelor, în vârstă de 37 de ani, a fost ales ca prim-ministru de către parlamentarii în iunie 2018, luându-şi angajament de a adopta reforme liberale şi de a conduce în continuare ţara din Caucazul de Sud pe calea către aderarea la Uniunea Europeană şi la NATO, după cum a declarat acesta la preluarea funcţiei de pe3im-ministru: „O sarcină crucială a politicii externe a Georgiei şi este vital pentru securitatea şi dezvoltarea stabilă a ţării”, scrie Radio Europa Liberă.

Fosta republică sovietică a încercat să construiască legături cu Occidentul, mişcare care a înfuriat Moscova, cu care Tbilisi a pierdut un război scurt, dar sângeros în 2008, în regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: