image
Sursa foto: Profimedia

Decizia luată de Novak Djokovic înainte de Wimbledon. Goran Ivanisevic a reacționat

Eliminat de Rafael Nadal în sferturile de finală de la Roland Garros, Novak Djokovic a decis să nu se înscrie la niciun turneu de iarbă înainte de Wimbledon.

Liderul mondial a câştigat 5 dintre cele 6 titluri ale sale de la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021) fără a juca în prealabil vreun turneu pe iarbă.

Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, are loc în perioada 27 iunie-10 iulie.

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, a dezvăluit motivul pentru care sportivul sârb nu va juca înainte de Wimbledon: are nevoie de o recuperare mentală.

"Probabil că nu va juca nimic (înainte de Wimbledon). Vom vedea, dar acum este momentul să se recupereze mental. Așa cum am mai spus, oameni ca Novak sunt genii cu un mod diferit de gândire - au nevoie de puțin timp pentru a reveni și a pune unele lucruri cap la cap, dar tot e nevoie de timp. Știu că va fi pregătit pentru sezonul de iarbă", a spus Goran Ivanisevic, pentru SportKlub.

Câştigătorul probei masculine şi câştigătoarea probei feminine de simplu de la Wimbledon vor obţine premii de câte 2 milioane de lire sterline (2,3 milioane de euro), o sumă record, au anunţat organizatorii turneului de tenis care începe pe 27 iunie.

Totalul premiilor de la ediţia din acest an este de 40,35 milioane de lire sterline (47 milioane de euro), cu peste 11% mai mult decât la ediţia de anul trecut, care a avut loc cu un public restrâns din cauza măsurilor anti-Covid-19. În 2020, turneul a fost anulat. În raport cu 2019, ultima ediţie "normală" a turneului de Grand Slam pe iarbă, valoarea premiilor a crescut cu 5,4%.

Retragerea punctelor ATP şi WTA atribuite în timpul turneului, măsură luată după ce organizatorii de la Wimbledon au decis excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi din cauza invadării Ucrainei, a făcut ca unii observatori să se teamă că valoarea premiilor va fi redusă.

Însă tribunele de data aceasta pline şi disputarea unor meciuri chiar şi duminica între cele două săptămâni, pentru prima oară în istoria turneului, au permis creşterea primelor.

Finalistul şi finalista vor primi câte 1 milion de lire sterline (1,17 milioane de euro), iar o înfrângere în primul tur va aduce 50.000 de lire sterline (58.500 de euro).

Meciurile de pe tabloul principal vor începe pe 27 iunie. Novak Djokovic este deţinătorul titlului la masculin, în timp ce Ashleigh Barty, campioana de la feminin, s-a retras din activitatea sportivă în luna martie.

Citeşte mai mult despre

comentarii: