image
Sursa foto: jurnal.md

FACTURA - Istoria unei victime a lui Damir; „Ca să ajungem la condamnarea lui, trebuie schimbată toată justiția” // VIDEO

Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, ar avea până în prezent o influență covârșitoare în sistemul judecătoresc din R. Moldova, chiar dacă deocamdată e menținut în stare de arest preventiv. Reținerea sa ar ascunde doar un joc, care se va încheia până la condamnarea inculpatului, pentru că acesta i-ar ține sub control pe toți judecătorii care i-au îndeplinit altădată ordinele.

De această părere este veteranul de război Arslan Safarmatov, fost polițist în „Fulger”, care a condus atacul Gărzii Populare a Platformei DA asupra GBC din 4 octombrie 2015, după care s-a trezit cu un dosar penal, intentat, la prima vedere, pentru simplul fapt că a mers cu un taxi să-și achite o factură la internet.

În filmul „Factura”, realizat de jurnaliștii Pavel Păduraru și Mihaela Culcinschi pentru Jurnal.md, Safarmatov relatează despre tot calvarul prin care a trecut la libertate și în închisoare din clipa în care a fost reținut de poliție la 24 noiembrie 2015: a fost percheziționat în lipsa avocatului, ținut flămând zile întregi până și-a pierdut cunoștința, supus unei alte percheziții la domiciliu, fără a fi emisă o autorizație judecătorească, amenințat și provocat inclusiv de către unii demnitari, care ar fi fost prietenii lui Dorin Damir și, în sfârșit, condamnat la trei ani de pușcărie .

El vorbește despre întâlnirile lui Damir cu veteranii de război și despre intențiile repetate ale acestuia de a-i cumpăra, în încercarea de a-i face să renunțe la protestele contra guvernării PD.

Printre altele, Safarmatov spune că finul lui Plahotniuc i-ar fi anunțat că Vladimir Filat va fi arestat tocmai cu două săptămâni înainte de a se întâmpla acest lucru.

Arslan Safarmatov și avocații săi sunt de părere că atât procurorul care i-a gestionat dosarul, cât și judecătorii care l-au condamnat, au fost dirijați nemijlocit de către Damir. În acest mod, finul oligarhului s-ar fi răzbunat pe el din simplul motiv că se bucura de autoritate printre veteranii de război, care la acea vreme reprezentau un adevărat pericol pentru guvernarea lui Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: