image
Sursa foto: Jurnal.md

Examinarea dosarului în care Pavel Grigorciuc este acuzat că i-ar fi dat o palmă lui Sergiu Sârbu s-a încheiat

Examinarea dosarului în care activistul Pavel Grigorciuc este acuzat de huliganism după ce i-a dat o palmă fostului deputat Sergiu Sârbu s-a încheiat. Urmează ca judecătorul să pronunțe sentința la sfârșitul lunii martie. Procurorul de caz cere ca Pavel Grigorciuc să fie recunoscut vinovat, iar avocatul insistă ca clientului său să fie achitat.

Părțile din dosar au fost invitate în ședința de judecată pentru „ultimul cuvânt”. Sergiu Sîrbu, care se află arest pe un alt dosar, a lipsit de la audieri, iar Pavel Grigorciuc a cerut instanței ca fostul deputat să fie adus, dar cererea sa a fost respinsă. Procurorul de caz a cerut instanței să-l recunoască vinovat pe Grigorciuc.

Tatiana Vidrașcu, procuror: „Am solicitat să fie recunoscut vinovat și eliberat de răspundere penală în legătură cu intervenirea amnistiei".

Pe de altă parte, avocatul lui Grigorciuc susține că fapta comisă de acesta nu întrunește elementele unei infracțiuni.

Alexandru Bodnariuc, avocat: „Chiar și pentru o contravenție administrativă a expirat termenul de prescripție. Persoana nu poate fi trasă la răspundere nici penală, nici contravențională".

Iar Pavel Grigorciuc a spus că nu regretă că l-a pălmuit pe Sârbu.

Pavel Grigorciuc, activist: „Poate nu trebuia să-i dau o palmă, dar este și o altă părere, ceea ce ei au făcut cu țara noastră, fiind membru al grupului Plahotniuc, ei merită mai mult decât o palmă".

În martie 2019, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, Pavel Grigorciuc l-ar fi agresat verbal pe fostul deputat Sergiu Sârbu, după care l-a lovit cu palma în regiunea feţei. Sârbu a fost internat în spital, medicii au spus atunci că s-a ales cu o comoție cerebrală. Acum, Sergiu Sârbu se află în arest preventiv în izolatorul CNA, fiind învinuit de îmbogățire ilicită și coruperea deputaților în favoarea lui Plahotniuc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: