image
Sursa foto: libertatea.ro

Un balon cu aer cald s-a prăbuşit în Germania; 11 persoane au fost rănite

Unsprezece persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare critică, după ce un balon cu aer cald s-a prăbuşit ieri în nord-vestul Germaniei, potrivit poliţiei locale.

Conform primelor informații, pilotul (64 de ani) a pierdut controlul asupra balonului când acesta se pregătea să aterizeze, în apropiere de oraşul Marsberg din regiunea Sauerland.

Acest lucru a făcut ca nacela balonului să se răstoarne la aproximativ un metru de sol și a luat foc, a precizat marţi seară un purtător de cuvânt al poliţiei germane, confirmând primele informaţii apărute în cotidianul Bild. În balon, în afara pilotului se aflau zece turişti dintr-un land vecin, Hessa, patru bărbați și șase femei, cu vârste cuprinse între 22 și 59 de ani, potrivit tellerreport.com.

Răniţii, printre care şi pilotul, ar fi suferit arsuri. Victimele aflate în stare critică au 51 și 52 de ani. Echipajele de salvare au intervenit la locul incidentului, iar Poliţia a oferit informaţii actualizate pe Twitter.

Biroul Federal de Investigare a Accidentului Avioanelor (BFU) va investiga acum balonul, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Anul trecut, în luna iunie, un alt balon cu aer cald s-a prăbușit tot în Germania. Atunci, șase persoane au fost rănite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: