image
Sursa foto: jurnal.md

Stoianoglo spune ce a discutat cu Diacov: „Dacă aveți în vedere că poate influența anumite procese, greșiți amarnic”

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care pe 17 decembrie a fost surprins acasă la fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că a fost vorba doar de o discuție prietenească și că i-a transmis urări de sărbători.

„Suntem cunoscuți cu domnul Diacov de mai mult de 25 de ani. Mi-am început activitatea profesională în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, unde el a fost adjunctul procurorului municipiului. Din acea perioadă, noi suntem nu doar colegi de breaslă, dar suntem și prieteni. Demult n-am avut posibilitatea să mă întâlnesc cu el. În acea zi, pur și simplu am intrat, l-am salutat, i-am urat niște cuvinte înainte de sărbători și mai mult nimic. Avem relații prietenești, mai mult nimic. Domnul Diacov demult nu mai lucrează în sistemul procuraturii. Dacă aveți în vedere că el poate influența anumite procese, greșiți amarnic. Sunt niște relații omenești, mai mult nimic”, a declarat Stoianoglo pentru Jurnal TV.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie curent, iar după trei zile a fost plasat în arest la domiciliu, acest termen fiind prelungit de câteva ori. Începând din 10 decembrie, măsura preventivă a fost înlocuită cu eliberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile.

El este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Stoianoglo

Noutăţile partenerilor

comentarii: