image
Sursa foto: Democrația Acasă

Slusari: Insistăm ca problema gestionării grâului din rezerva de stat să fie discutată la Consiliul Suprem de Securitate

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, solicită ca problema gestionării rezervei de stat de către conducerea Agenției de rezerve din cadrul MAI și modul în care cele peste 16 mii de tone de grâu din rezervă au ajuns la un singur agent economic să fie discutate azi în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

„Problema de bază la momentul actual este să nu admitem creșterea prețului la pâine. Sunt multe întrebări la Agenția de Rezerve în privința cum sunt gestionate rezervele de grău și după care criterii a fost eliberat grăul acelui agent economic, chiar dacă acesta a prezentat garanția bancară. Insistăm ca subiectul să fie discutat la Consiliul Suprem de Securitate și să avem audieri la Parlament”, a notat deputatul într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, în contextul secetei și deficitului cerealelor pe piața internă, este necesar ca actualul guvern și legislativul să ia sub control procesul de împrospătare a rezervelor și să efectuieze o inventariere a acestora.

„Grău trebuie să fie distribuit cu împrumut, transparent și doar întreprinderilor de pânificație cu scopul neadmiterii majorării prețurilor la pâine. În contracte de împrumut obligatoriu trebuie să fie inclus punctul privind interzicerea exportului grăului. Vorbesc despre acest lucru, întrucăt cunosc că există proiectul Hotărării Guvernului privind împrospătare a circa 24 mii de tone de grău”, a mai scris Alexandru Slusari.

Deputatul a propus ca Guvernul, sub controlul Parlamentului și Președinției, să evalueze timp de câteva zile volumul stocurilor grăului alimentar din RM și , în caz de necesitate, să vină cu propunerea interzicerii temporare a exportului de grău.

Amintim că azi la ora 11.00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate. În cadrul ședinței urmează a fi discutate gestionarea defectuoasă și delapidarea patrimoniului Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei și contracararea contrabandei și a traficului ilicit de droguri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: