image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Un grup de deputați, în frunte cu Andrian Candu, părăsesc PD

Un grup format din șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, părăsesc Partidul Democrat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă la Parlament. Este vorba de Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur.

„Vom crea un grup parlamentar distinct și bineînțeles că vom pleca și din partid”, a declarat Andrian Candu. Potrivit acestuia, în ultima perioadă, deputații PD au fost supuși unor presiuni să intre în PSRM, „în discuții private cu anumite persoane”.

„În ultimele două, trei luni au fost discuții. Cineva din PD îl lua pe câte un coleg și îl ducea la Președinție. Erau diferite modalități de a-i convinge și intimida”, a adăugat Candu.

Întrebat dacă au fost discuții la acest capitol cu liderul PD Pavel Filip, Andrian Candu susține că un asemenea dialog a fost evitat de conducerea formațiunii.

„Era evident că lucrurile nu mai merg cum trebuie în ultimele luni. Au fost evitate aceste discuții și era clar, în ultimele două, trei săptămâni că va trebui să fie un divorț civilizat în echipa PD”, a adăugat acesta.

Referindu-se la negocierile dintre PD și PSRM, Andrian Candu afirmă că aceștia discută despre o coaliție de guvernare și că deja s-a ajuns la împărțitul ministerelor.

„Am înțeles că sunt anumite negocieri, că se împart și ministere. Am auzit deja cifra de patru ministere”, a spus Candu.

În ceea ce privește moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, inițiată de fracțiunile blocului ACUM, Andrian Candu a spus: „Noi vom continua să cooperam cu colegii noștri din PD, nu trântim ușa, nu căutăm răzbunare, dar nu mai vrem să stăm în acea amorțeală prin care s-a remarcat echpa PD în ultimele luni”.

„Comdamnă atitudinea unor demnitari de stat care le dau din deget ambasadorilor. În trecut, echipa PD a făcut greșeli atunci când nu a avut un dialog mai sincer inclusiv cu mediul diplomatic străin din RM”, a menționat Andrian Candu.

Întrebat de presă dacă urmează formarea unui nou partid, Candu a răspuns: „Lăsați-ne să venim cu surprinze în zilele următoare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: