image
Sursa foto: politia.md

Tânărul supectat de comiterea infracțiunilor din localitatea Caracui, raionul Hâncești, riscă 15 ani de închisoare

În noaptea de 18 februarie la ora 02.30, poliția din Hâncești a fost sesizată de o femeie de 37 de ani din localitatea Caracui, care a comunicat că o persoană necunoscută, a pătruns în locuința sa, având în mână un obiect ascuțit, a amenințat-o cu răfuială fizică și a cerut bani. Fiind speriată, femeia a scos din portmoneu aproximativ 600 de lei și i-a dat suspectului.

Îndată după înregistrarea apelului, poliția s-a deplasat la domiciliul femeii. Aceasta a comunicat polițiștilor că, cel care a intrat în casa ei și a cerut bani, era un tânăr de aproximativ 16-17 ani, îmbrăcat în scurtă întunecată cu dungi reflectorizante.

Plecând de la fața locului în căutarea suspectului descris de victimă, polițiștii au observat într-o gospodărie poarta și ușa locuinței deschisă. Intrând în interior au depistat cadavrul unui bărbat de 44 de ani cu plagă de cuțit în regiunea gâtului.

Între timp, în serviciul de gardă al Inspectoratului de poliție Hâncești a mai parvenit un apel telefonic de la un bărbat de 52 de ani, care a comunicat, că în locuința tatălui său de 82 de ani, prin acces liber, a pătruns un tânăr care l-a agresat fizic cerându-i bani. Ajunși la fața locului polițiștii, din declarațiile bătrânului, au stabilit că acesta a fost agresat fizic, totodată fiindu-i aplicată o lovitură cu cuțitul în regiunea capului. Bătrânul a primit ajutor medical, viața acestuia fiind în afara pericolului. La fel bătrânul a descris semnalmentele agresorului și hainele în care acesta era îmbrăcat, comunicând că îl cunoaște pe cel care a intrat în locuința sa.

Aflați la domiciliul bărbatului de 82 de ani polițiștii au primit un alt apel telefonic, pentru a se deplasa la domiciliul unei femei de 77 de ani, în domiciliul căreia a pătruns un tânăr care a maltratat-o cerându-i bani. Văzând că nu poate obține nimic, agresorul a lăsat femeia și a plecat într-o direcție necunoscută.

La moment femeia este internată în spital pentru îngrijiri medicale.

Poliția din Hâncești a fost ridicată pe alarmă și în timpul măsurilor operative de depistare a persoanei, în spatele unei case a fost observată o persoană cu semnalmentele descrise, care încerca să se ascundă.

Fiind reținut de polițiști, tânărul de 17 ani, locuitor al satului Caracui, se afla în stare avansată de ebrietate. Acesta și-a recunoscut vina parțial, iar în timpul percheziției corporale, asupra acestuia au fost depistați și ridicați bani, care se presupune că ar fi primiți de la victime.

Ulterior, în timpul documentării celor patru cazuri, poliția a mai primit un apel telefonic în care s-a comunicat că, tânărul a pătruns în casa unui bărbat de 71 ani pe care, la fel, l-a amenințat cu un cuțit și i-a cerut bani. Victima i-a dat agresorului 1500 de lei și acesta a plecat într-o direcție necunoscută.

Pe toate aceste cazuri au fost inițiate cauze penale în cadrul cărora vor fi stabilite toate circumstanțele, dar și complicitatea altor persoane la săvârșirea infracțiunilor.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi cercetat penal pentru ”Tâlhărie” și ”Omor intenționat”.

Potrivit legii penale acesta riscă până la 15 de ani privațiune de libertate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: