image
Sursa foto: anp.gov.md

Ultima oră: 15 zile de arest pentru directorul adjunct al ANP, suspect în cazul escrocheriilor cu cardurile bancare

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Judecătorii au admis parțial recursul procurorilor PCCOCS.

Serghei Demcenco a fost reținut luni, 15 februarie, fiind bănuit de de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale. La documentarea acestui caz sunt atrenați mai mulți angajați de la diferite instituții de stat, inclusiv de la Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul Național de Investigații.

Demcenco ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală care se ocupa cu însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale oamenilor. Activitatea grupării a fost monitorizată de către organele de drept timp de cinci luni.

Pe parcursul anului 2020 și până în prezent, suspecții ar fi însușit de pe cardurile bancare ale cetățenilor mijloace bănești în sumă totală de 701.986,1 de lei, fiind stabilite la moment 150 de cazuri.

De menționat că infracțiunile de care este suspectat Demcenco se pedepsesc cu închisoare de la 3 până la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: