image
Sursa foto: mfa.gov.md

Nicu Popescu: „Continuăm accelerat agenda de reforme, iar drumul nostru către UE se va baza pe criteriul meritocrației”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat împreună cu Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea de la Comisia Europeană la panelul „A Marshall Plan for Eastern Europe” din cadrul Forumului de la Bruxelles a German Marshall Fund.

„Am menționat că decizia istorică de acordare a statutului de țară candidat oferă o speranță reînnoită pentru viitorul european al Republicii Moldova și este o recunoaștere a europenității noastre. Limba noastră română este limba oficială a UE, istoria, cultura, societatea noastră sunt parte a Europei, iar în ultimii 30 de ani am construit democrația noastră. Suntem determinați să continuăm accelerat agenda de reforme iar drumul nostru către UE se va baza pe criteriul meritocrației”- a declarant oficialul moldovean.

Totodată, în cadrul panelului, vicepremierul Nicu Popescu a subliniat faptul că: „Dezvoltarea europeană a țării și modernizarea la standardele europene vor fortifica instituțiile democratice din Moldova și vor crea o stabilitate sporită în regiunea noastră”.

mfa.gov.mdmfa.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: