image
Sursa foto: Facebook

După cei 30 de mii de sirieni ai Maiei Sandu și 11 case ale lui Andrei Năstase, regimul plăsmuiește spoturi electorale FALSE

După știrea falsă cu cei 30 de mii de sirieni, lansată în cadrul campaniei prezidențiale, și minciunile cu cele „11 case ale lui Andrei Năstase” regimul recidivează.

Un spot electoral fals, atribuit președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, este promovat intens pe rețelele de socializare. Spotul a apărut pe pagina de Facebook „Știri pe Spuse”, care este atașată unui site, „știripespuse.com”, înregistrat în luna februarie a acestui an.

„Sunt din nou atacat de către Plahotniuc, căruia îi este frică de candidatul comun al forțelor anti-oligarhice. Mă adresez cetățenilor, să fie atenți la acest gen de manipulări și să se informeze din surse credibile”, afirmă Andrei Năstase.

Nu există nicio informație despre cei care au înregistrat acest site și cine sunt în spatele paginii, dar este interesant că de la apariția sa și până astăzi pe el au fost promovate informații pozitive despre cele două partide care îl susțin pe Năstase în alegeri, Platforma DA și PAS.

Materialul video este prezentat drept „spotul electoral nr.1” al lui Andrei Năstase pentru alegerile din Chișinău și utilizează coloana sonoră, fragmente video și simbolica folosită deja de Platforma DA în această campanie.

Andrei Năstase a condamnat acest gen de manipulare, acuzând că în spate ar sta cei din Partidul Democrat, care încearcă să-l denigreze pentru a-l împiedica să câștige alegerile din 20 mai.

„Iată un nou gen de fake news a apărut în spațiul public. Sunt din nou atacat de către Plahotniuc, căruia îi este frică de candidatul comun al forțelor anti-oligarhice. Este încă un semnal că singurul candidat de care se tem cei care conduc astăzi Moldova sunt eu, de asta și sunt inventate astfel de manipulări. Mă adresez cetățenilor, să fie atenți la acest gen de manipulări și să se informeze din surse credibile”, a declarat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: