image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Primii polițiști care au anunțat că susțin noua putere de la Chișinău: „Recunoaștem Guvernul Sandu; Nu ne temem”

Un grup de polițiști și-au anunțat susținerea pentru noua putere de la Chișinău și au îndemnat colegii să facă același lucru. Declarațiile au fost făcute, cu puțin timp, în fața Parlamentului.

„Eu din partea mea și colegilor vreau să vă anunț că recunoaștem noul guvern. Facem apel la toți colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordini sau altercații. Să menținem ordinea publică. Facem apel față de toți oamenii care astăzi sunt impuși să îndeplinească ordine nelegitime, treburi murdare, fiți alături de noi, fiți cu noi. Eu sunt veteran de război, nu mă tem, activez de mulți ani. Știu că sunteți mulți, că sunteți demni. Fiți demn de jurământul dat”, a menționat Anatolie Macovei, șef de direcție la Inspectoratul Național de Investigații al IGP.

„Vă îndemn la verticalitate, poziție, nu vă temeți. Recunoaștem guvernul nou format. M-am gândit, am cumpătat. Azi toată ziua în spatele Guvernului, știu că majoritatea polițiștilor au fost sufocați. Aveți curaj. Îndemn băieții de la „Fulger” să aibă curaj”, a spus și locotenent-colonelul Iurie Cașcu.

„Polițiștii sunt implicați în diferite măsuri care nu corespund obligațiunilor de serviciu. Vedeți cum zi de zi stau în jurul edificiilor și îndeplinesc diferite ordine. În plus, sunt implicați cu procurorii la pregătirea unor dosare pe numele unor persoane care nu le sunt loiale”, a adăugat locotenent-colonelul Anatolie Macovei.

Întrebat dacă nu se tem pentru cariera lor, Macovei a spus: „Când mergi la o luptă, mai contează cariera?”

Alți ofițeri prezenți la eveniment au spus că au decis să pună umărul la schimbare pentru că sunt dezamăgiți de toate ilegalitățile comise în societate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: