image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

BCS va boicota ședința comună a Parlamentelor RM și României: E o „repetiție” a Sfatului Țării din 1918, o trădare națională

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor anunță că nu vor participa la ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României, care va avea loc sâmbătă la Chișinău.

BCS a emis o declarație prin care precizează că „va ignora acest eveniment anticonstituțional”.

„În primul rând, astfel de evenimente nu au precedente în practica mondială. Pe lângă caracterul evident anticonstituțional al acestei acțiuni ceremoniale demonstrative, care este ideea principală care o transmite societății? De fapt, aceasta ar însemna o recunoaștere publică a incapacității de a soluționa în mod independent problemele și soarta propriei țări. De asemenea, aceasta denotă necesitatea acută de a transmite soluționarea problemelor interne ale Moldovei sub un control extern direct”, se arată în declarație.

Mai mult, comuniștii și socialiștii merg mai departe cu speculațiile și se întreabă dacă evenimentul nu este o „falimentare intenționată a statalității moldovenești”.

„Sau este o etapă a unui plan bine pus la punct ce prevede falimentarea intenționată a statalității moldovenești prin transferul justiției, sistemului bancar, infrastructurii, întreprinderilor strategice și securității naționale sub control extern? Concluzia principală pe care o putem face constă în faptul că este vorba despre un fel de „repetiție” a Sfatului Țării din anul 1918, la care visează autoritățile actuale, dar, în realitate, este vorba despre o trădare națională. Vrem să le amintim guvernanților că aceste chestiuni țin de competența poporului Moldovei, unicul purtător al suveranității țării noastre”, se mai spune în declarație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: