image
Sursa foto: Wall Street Journal

Bilanţul furtunilor puternice care au lovit în această săptămână India a ajuns la circa 150 de morţi

Mai multe furtuni puternice au ucis circa 150 de persoane în India săptămâna aceasta, au informat vineri autorităţile, dând publicităţii un nou bilanţ al victimelor acestor intemperii, în timp ce mai multe regiuni rămân în stare de alertă.

O furtună de nisip de o rară intensitate s-a soldat cu moartea a 121 de persoane în nordul ţării, în principal în statele Uttar Pradesh şi Rajasthan, iar într-un episod meteorologic distinct, fulgerele au provocat au provocat 21 de victime în statele sudice Andhra Pradesh şi Telangana.

De o rară violenţă, vânturile care au însoţit furtuna de nisip (de până la 130 de kilometri pe oră) au dezrădăcinat arbori, a doborât zidurile caselor şi a răsturnat stâlpi de electricitate în noaptea de miercuri spre joi.

Doar în districtul Agra, unde se află faimosul monument de marmură albă Taj Mahal, cel puţin 43 de persoane au murit din cauza acestor furtuni de nisip, iar în localitatea Kheragarh şi-au pierdut viaţa 24 de săteni, a indicat presa locală.

Locuitorii din regiune rămân în alertă, în condiţiile în care previziunile meteorologice anunţă că este posibil să survină noi furtuni până luni.

Furtunile provoacă în fiecare an fiecare an victime în India, însă cele din aceasta săptămână au fost printre cele mai periculoase din ultimele decenii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: