image
Sursa foto: jurnal.md

Plângău despre nihiliști care îl critică pe Andrei Năstase: Într-un ceas de suferință, tot la Dumnezeu o să vă rugați

Deputatul Blocului ACUM, Dinu Plângău s-a arătat deranjat de atacurile unor internauți la adresa crucii ca simbol național. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook despre nihiliști și despre exrimarea deschisă a credinței.

Dinu Plângău îi îndemană pe cei care vorbesc urât despre exprimarea deschisă a credinței, dar care au ca modele Germania, UE sau SUA să nu atace simbolurile statului. Plângău susține că este creștin și are viziuni moderne și vrea să spună tuturor tinerilor să nu se uite neapărat la like-urile postărilor de nihiliști, pentru că acestea nu reprezintă nimic decât un bulbuc.

E despre nihiliști și cei care vorbesc urât despre exprimarea deschisă a credinței, dar care au ca modele Germania, UE sau SUA.

„Nouă, creștinilor, înainte de toate, nu trebuie să ne fie frică să apărăm credința noastră.” - Cancelarul german Angela Merkel, liderul Uniunii Creștin-Democrate.

„Mai puternice decât liderii noştri şi partidele noastre sunt valorile în care credem noi, identitatea noastră europenă. Are dreptate Manfred [Weber], nu ar trebui să ne fie ruşine să ne numim creştini pentru că aceasta este istoria noastră. Noi suntem creştini! Eu sunt mândru să fi creştin,” spunea fostul Preşedinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, într-un discurs emoționant la Congresul Partidului Popular European din 2017 de la Malta, la care participa şi Andrei Năstase.

„In God We Trust” („În Dumnezeu Noi Credem”) - deviza națională a SUA. Este imprimată pe moneda națională, pe dolar, în sălile de judcată. Politicienii americani folosesc această frază extrem de des în discursurile lor politice.

Constituția Republicii Moldova spune că simbolurile statului sunt protejate de lege. Un element al simbolului nostru național îl reprezintă și acvila cruciată. Crucea.

Pentru un stat, pentru o societate, simbolistica este un element extrem de important care unește, care determină elementele comune pe care le au unii oameni. Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din inima Chișinăului a fost atât de incomod pentru sovietici, că l-au tot strămutat și umilit cum au putut. Crucea a fost denaturată. Abia pe valul Renașterii Naționale, monumentul marelui nostru domnitor a fost restabilit în locul original, pe fundalul bătăilor de clopot de la bisericile din întreaga țară. Scopul sovieticilor cred că era clar pentru toată lumea, de a distruge tot ce ne leagă de trecut, de istorie, de limbă, de originile care ne unesc, de credința noastră.

Am urmărit niște atacuri extrem de urâte din partea unora asupra crucii ca simbol național. Cică, dacă un politician spune despre credința în Dumnezeu, acest politician trebuie ars pe rug. Acel cineva crede în libertatea de exprimare, dar nu și în exprimarea deschisă a viziunilor creștine.

Îmi zic ei mie că nu-i la modă să spui că ești creștin. Eu am 26 de ani, sunt creștin și am viziuni moderne și vreau să spun tuturor tinerilor să nu se uite neapărat la like-urile postărilor de nihiliști, pentru că acestea nu reprezintă nimic decât un bulbuc. Să fie perseverenți și să nu le fie rușine sau teamă să apere valorile în care cred.

Dacă nu vă place, vă îndemn să nu mă votați, să nu mă urmați, dar vă rog să păstrați decența și respectul față de o credință milenară și față de niște valori, față de niște tradiții seculare!

Programul Platformei DA a fost inspirat din programul Uniunii Creștin-Democrate din Germania, din programul Partidului Popular European, din care face parte Platforma DA. Ce poate fi mai frumos decât respectul față de tradiție și dorința de modernizare?

Într-un ceas de suferință, tot la Dumnezeu o să vă rugați, pentru că: „Nimeni nu moare ateu,” cum spune des Vasile Năstase”, scrie acesta pe pagina sa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: