image
Sursa foto: border.gov.md

O echipă a Poliției de Frontieră, agresată de cinci indivizi din Briceni; Au fost trase patru focuri de armă

Echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care se afla în misiune de serviciu în regiunea de nord a țări, a fost agresată de un grup de locuitori ai raionului Briceni. Pentru a reține persoanele și imobiliza mijlocul de transport polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase patru focuri de avertizare în plan vertical.

Totul s-a întâmplat ieri, la ora 23:20, în apropiere de satul Larga, raionul Briceni, când echipa mobilă a IGPF a observat pe marginea traseului, staționat pe acostament un autoturism de model Nissan Pathfinder.

La apropierea de mijlocul de transport, angajații Poliției de Frontieră s-au legitimat și au solicitat celor cinci bărbați, observați în mașină, să prezinte actele de identitate și să justifice scopul aflări în zona de frontieră la acea oră târzie.

De la persoanele respective se simțea un miros puternic de alcool, din start acestea s-au arătat deranjate de verificările de rigoare. Astfel, conducătorul auto nu s-a conformat cerințelor legale și a început să agreseze verbal polițiștii de frontieră. Deși a fost avertizat că se va acționa în conformitate cu legislația în vigoare, bărbatul nu a încetat acțiunile sale huliganice.

În aceste condiții a fost solicitat ajutorul unui alt echipaj mobil din cadrul IGPF, care la apropiere de locul cu pricina a înfuriat mai tare grupul de persoane.

Ultimii, au pornit în viteză spre satul Larga, punând în pericol viața unui angajat care se afla în fața mașinii. Au fost somați să oprească și în aceste circumstanțe folosită arma din dotare, fiind trase două focuri în plan vertical conform prevederilor legale.

În continuare, echipajul mobil a pornit urmărirea mijlocului de transport care a deteriorat poarta unei gospodării și a creat pericol iminent pentru viața și sănătatea angajaților, aflați la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. În cele din urmă, mijlocul de transport a fost blocat, iar persoanele respective au fosr reținute.

La fața locului a fost solicitată intervenția Poliției, care au inițiat un proces penal pe numele indivizilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: