image
Sursa foto: Castel Mimi

Castel Mimi – 5 ani de realizări

Istoria Castelului Mimi a renăscut la Bulboaca în secolul XXI. Cu fiecare zi, cu fiecare sezon viti-vinicol și cu fiecare oaspete care trece pragul castelului, locația devine un reper de turism receptor, perfect combinat cu cel vinicol, de o unicitate inegalabilă.

Bijuteria arhitecturală de la Anenii Noi – Castelul Mimi – ascuns o perioadă sub faţada placată în perioada sovietică, a cunoscut în ultimele două decenii cel mai amplu proiect de restaurare. Mână în mână cu vinurile bune, realizate după vechi tradiții de familie, dar și după cele mai moderne tehnologii ale domeniului, locul a devenit unul dintre cele mai căutate repere pe harta turistică a țării. Ce realizări trece deja în istorie Castel Mimi la numai cinci ani de la inaugurarea sa, aflați pas cu pas.

Castel Mimi – un reper în vinificație și turism

Mărețul Castel de la Bulboaca păstrează în amintire și pereți istoria Basarabiei care îl face și mai mândru de identitatea sa. Întregul complex se întinde pe o suprafață de peste 16 ha, iar plantațiile de vie cresc și mai mult această „moșie imensă plină de must”. În 2016 Castel Mimi primește titlul de „Carte de vizită a Moldovei” grație designerului italian Arnaldo Tranti și a peste 600 de specialiști, intrând în top 15 cele mai frumoase opere arhitecturale naționale. Aici mustește, în ultimii 5 ani, și activitatea turistică, întregul complex cu toate atracțiile sale, găzduind mai mult de 200 000 de vizitatori din peste 80 de țări. Pe cât de mult a primit, la fel de mult a și dat: Castel Mimi a exportat în mai multe țări, dintre care cel mai mult în China, Polonia, România, Germania și Coreea de Sud.

Castel MimiCastel Mimi
Castel MimiCastel Mimi
Castel MimiCastel Mimi

O valoare ce rezistă în timp

Pe cât de mult a fost încercat de istorie, pe atât de mult au încercat compania și echipa evenimentele din ultimii ani. Pandemia a lovit în toate domeniile de activitate ale complexului: vinificație și exportul de vinuri, turism receptor și HoReCa, evenimente private și de comunitate. Echipa Castel Mimi, care a rămas intactă și s-a mobilizat și mai mult în aceste vremuri grele, a demonstrat că planurile trasate pentru anii ce vin nu doar trebuie refăcute, dar merită triplate. Complexul s-a reinventat la toate capitolele: reorganizare internă maxim eficientă, un flux de evenimente dedicate unic în țară și condiții de găzduire și deservire din ce în ce mai diverse și mai deosebite. Astfel, în pofida tuturor greutăților, Castel Mimi este creator al trendurilor pe piața vinicolă și vine mereu în avangarda promovării turismului rural.

Castel MimiCastel Mimi

Castel Mimi, în preferințele oficialilor străini

Castel Mimi s-a regăsit de-a lungul timpului printre reperele alese de delegațiile oficiale care ne vizitează țara, dar și grupurile de turiști care ajung la Bulboaca. Cel mai recent motiv de mândrie este Congresul Global de Turism, desfășurat la Castel. Castel Mimi a primit titlul de „cea mai mare investiție în renovarea unei vinării în zona Balcanică”, cu vinuri înalt apreciate la nivel internațional, de experți cu renume, la concursuri de specialitate. Pe 21 septembrie, oaspeți de onoare ai complexului au fost membrii comitetului UEFA, președintele Parlamentului RM și reprezentanții UEFA, întâmpinați la Bulboaca de Iurie Trofim, proprietarul Castel Mimi și unicul proprietar. Aleksandr Ceferin, președintele UEFA, și-a lăsat semnătura pe butoiul cu vin Castel Mimi, iar legenda fotbalului mondial Luis Figo a apreciat înalt calitățile vinurilor din rezerva castelului.i

Primii în finedining și Wine SPA

Pe teritoriul Castelului găsiți anul întreg ambianța deosebită a unuia dintre cele mai apreciate restaurante din Republica Moldova – Bufnița Albă. De menționat că acesta este primul restaurant din țară, situat în afara capitalei, care au promovat bucătăria fină, fiind mereu în susținerea micilor producători locali. Conceptul de finedining a fost discret și foarte simbolic reperat la bucătăria tradițională, la preparatele locale, specifice zonei și atât de savuroase în forma lor modernă. Printre proiectele îndrăznețe la care mai lucrează Castel Mimi este primul Wine SPA din țară – un serviciu în construcție, care va bucura publicul cât de curând. Astfel, Castel Mimi devine unicul resort vinicol din regiune cu o diversitate maximă de servicii: de la tururile vinicole cu degustare, la servicii hoteliere și SPA tematice.

„Castel Mimi reprezintă o valoare ce rezistă în timp. Ne-am obișnuit să creăm la Castel Mimi gust și calitate, însă aceste repere sunt mereu îmbunătățite și păstrează deopotrivă amprenta timpului care a trecut și a noilor tendințe. Vă mulțumim pentru susținere și vă promitem stil și calitate în absolut toate serviciile și producție și în continuare”, afirmă Adrian Trofim, directorul Castel Mimi.

Castel MimiCastel Mimi

Noutăţile partenerilor

comentarii: