image
Sursa foto: captură Jurnal TV

Peste 80 de tineri, instruiți în Turcia cum să provoace dezordini la protestele lui Șor; Cum au fost întâmpinați la Aeroport

Peste 80 de tineri din Republica Moldova ar fi fost instruiți în Turcia cum să amplifice dezordinea în timpul protestelor din Chișinău. Organizatorul acestor exerciții ar fi Partidul Șor, afirmă sursele noastre confidențiale.

Astăzi, cei 80 de inși au revenit la bordul unei aeronave care efectuează cursa Istanbul-Chișinău. Pe aeroport, toți au fost verificați suplimentar de către polițiștii de frontieră. Controlul a fost cu scandal. Cu puțin timp în urmă președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat la Radio Moldova că instituțiile de inteligență cunosc despre orice mișcare a celor 80 de tineri, instruiți în Turcia. Autoritățile știu și despre banii veniți din Rusia, afirmă Grosu.

Jurnal TV a filmat momentul în care, în sala de așteptare a Aeroportului se auzeau strigătele tinerilor supuși controlului.

Cei care ar fi participat la un instructaj în Turcia au refuzat să vorbească cu presa, acoperindu-și fața. Unii au avut un comportament agresiv.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a declarat că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în Republica Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate mai multe protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, indiferent de cetățeniile acestora.

Novițchi a precizat că toți cetățenii Republicii Moldova au avut permisiunea de a trece frontiera și nimeni nu a fost reținut.

Potrivit surselor noastre confidențiale, cei peste 80 de tineri ar fi fost instruiți în Turcia cum să rupă cordoanele de polițiști, cum să arunce pietre și fumigene pentru a crea destabilizări. Reprezentanții Partidului Șor nu ne-au răspuns la telefon să ne spună dacă au organizat sau nu o deplasare a tinerilor în Turcia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: