image
Sursa foto: captură video

Năstase, la Bruxelles: Condamnarea lui Cebotari - răzbunare a lui Plahotniuc; Voi face totul ca să obțină azil politic

Condamnarea lui Sergiu Cebotari reprezintă o răzbunare personală a lui Vladimir Plahotniuc. Astfel a comentat Andrei Năstase, care se află la Bruxelles, sentința emisă astăzi de Judecătoria Ungheni în cazul lui Sergiu Cebotari, prin care a fost condamnat la opt ani de pușcărie.

Este vorba de fostul angajat al „Poștei Moldovei” care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante.

„Sergiu Cebotari nu se află în țară. Îi mulțumesc că a înțeles că trebuie să plece. Voi face toate demersurile necesare ca să obțină azil politic, pentru că el este o victimă a regimului. Este o răzbunare personală a lui Plahotniuc. I-a deconspirat în fața lumii întregi pentru că sunt niște hoți”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a adăugat că astăzi urmează să sesizeze Parlamentul European atât despre cazul lui Sergiu Cebotari, cât și cel al lui Gheorghe Petic care urmează să-și afle astăzi sentința.

Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Sentința a fost pronunțată astăzi de Judecătoria Ungheni.

Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul este fabricat la comandă, după ce, în primăvara anului 2016 a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Declarațiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate și de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanții Întreprinderii ”Poșta Moldovei”, cât și persoanele vizate au respins anterior aceste acuzații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: