image
Sursa foto: DPA

Incendiu de proporţii într-un complex comercial din Berlin

Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri într-un complex comercial din districtul Lichtenberg din nord-estul Berlinului, a anunţat departamentul de pompieri din capitala Germaniei, precizând că a mobilizat 150 de pompieri pentru stingerea incendiului.

Incidentul s-a declanşat după ce un container a luat foc în apropiere de centrul complexului, extinzându-se apoi la un depozit din complexul Dong Xuan, relatează agerpres.ro.

Acoperişul depozitului s-a prăbuşit parţial, ceea ce face clădirea nesigură, precizează pompierii.

"Operaţiunea va dura ore", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor din Berlin. În jur de 150 de pompieri se află la faţa locului. Nu se ştie până în prezent ce a provocat extinderea atât de rapidă a focului.

Anterior, pompierii au postat pe Twitter o informaţie potrivit căreia întreg depozitul este acoperit de flăcări. O suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi este afectată de incendiu.

"Le cerem locuitorilor din cartier să părăsească zona sau, cel puţin, să-şi închidă ferestrele şi uşile", a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că "o coloană neagră de fum" poate fi văzută tocmai din Alexanderplatz.

Nu se ştie dacă se aflau oameni în depozitele afectate de incendiu, dar pompierii consideră că acest lucru este improbabil, notează dpa.

Centrul Dong Xuan este un binecunoscut complex comercial cu mai multe depozite şi pieţe interioare. Comercianţii vând în principal produse din Asia.

În 2016, un alt depozit din complexul comercial a ars complet, pagubele înregistrate fiind de 3 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: