image
Sursa foto: Profimedia

Grecii acuză Guvernul că vrea să crească programul de lucru de la opt la 10 ore

Muncitorii din Grecia au organizat, joi, o grevă de o zi în semn de protest faţă de planurile Guvernului de a reforma legislaţia în domeniul muncii. Prin această reformă Executivul intenţionează de fapt să majoreze programul de lucru zilnic de la opt la zece ore şi să elimine săptămâna de lucru de cinci zile, susțin sindicaliștii.

Potrivit proiectului legislativ, care ar urma să fie supus votului săptămâna viitoare, angajaților li se permite să lucreze până la zece ore într-o singură zi şi să beneficieze de un program mai scurt de muncă în altă zi.

Protestele, care urmează să fie organizate de cele mai importante sindicate din sectorul public şi privat din Grecia, vor paraliza transportul public şi vor menţine feriboturile la chei. Mai multe coloane de manifestanţi intenţionează să se reunească în centrul capitalei Atena, relatează Digi24.

Criticii proiectului de reformă susţin că Guvernul intenţionează de fapt să majoreze programul de lucru zilnic de la opt la zece ore şi să elimine săptămâna de lucru de cinci zile precum şi acordurile colective, şi, de asemenea, să facă mai dificilă organizarea de greve.

comentarii: