image
Sursa foto: presedinte.md

Igor Dodon și Maia Sandu rămân favoriți în cursa prezidențială // SONDAJ

Actualul șef al statului, Igor Dodon, și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, rămân favoriți în cursa prezidențială, arată ultimul sondaj prezentat de compania de cercetare sociologică IMAS.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Igor Dodon ar acumula circa 35 la sută din voturi, iar Maia Sandu - 25 la sută.

Urmează Pavel Filip cu un scor de 8 la sută, Vladimir Voronin - cu 7 la sută, Renato Usatâi - cu 3 la sută, Andrei Năstase - 2,9%, Dorin Chirtoacă - 2,6%, etc.

Același sondaj prezintă și tabloul intențiilor de vot în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, care arată o scădere cu 4% a Partidului Democrat în comparație cu sondajul din decembrie.

PSRM ar acumula 34,4 la sută din sufragii, PAS a stagnat cu un scor de 23 la sută. Urmează Partidul Șor cu 4,9 la sută, PCRM - 4,4, Partidul Nostru - 2,2%, PPDA - 1,9, blocul Unirea - 1,1%.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1109 respondenți din 93 de localități în perioada 7 - 19 februarie și are o marjă de eroare de 3 la sută.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: