image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Năstase, despre decizia PAS de a semna moțiunea de cenzură: „Mă bucur că rațiunea a triumfat; Nu ezitanții vor face istorie”

„Mă bucur mult că rațiunea a triumfat în fața colegilor noștri de la PAS și le mulțumesc că într-un final au semnat această moțiune de cenzură”, a declarat președintele Platformei Demnitate și Adevăr decizia Partidului Acțiune și Solidaritate de a semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, inițiată de Platforma DA.

„La capătul mai multor luni de eforturi, am reușit să obținem și să punem pe agenda Parlamentului moțiunea de cenzură. Colegii noștri de la PAS au dat curs solicitării noastre de a semna împreună cu toți deputații Platformei Demnitate și Adevăr această moțiune de cenzură. Era absolut natural, firesc, logic și rațional ca această moțiune de cenzură împotriva unui guvern-catastrofă, unui guvern incompetent, unui guvern-instrument în mâna lui Igor Dodon să fie semnată. Mă bucur mult că rațiunea a triumfat în fața colegilor noștri de la PAS și le mulțumesc că într-un final au semnat această moțiune de cenzură. E de datoria noastră să rămânem uniți”, a comentat Andrei Năstase.

„Să nu mai credeți pe nimeni care se bazează pe scuze și pretexte. Dacă vrem, se poate. Nu ezitanții vor face istorie, nu cei care se resemnează, ci cutezătorii. Vă îndemn să fiți printre ei. Cum am scăpat de Plahotniuc, vom scăpa și de acest regim care a preluat tot ce era mai rău de la Plahotniuc. Important e să strângem rândurile, să nu ne mai divizăm, pentru că au grijă oponenții noștri să o facă”, a adăugat Năstase.

Liderul Platformei DA s-a referit și la situația din Parlament de azi, când speakerul Zinaida Greceanâi i-a închis microfonul vicespeakerului Alexandru Slusari în momentul în care citea moțiunea de cenzură.

„Ați observat cum socialiștii au închis microfonul lui Alexandru Slusari. Dacă Plahotniuc stingea lumina, iată că Dodon stinge microfoanele. Îl somez să înceteze. Nu e timpul de răfuieli, de răzbunări. Dacă nu se va opri, va păți ca Plahotniuc. Îl îndemn să înceteze să oprească microfoanele opoziției”, a mai spus liderul DA.

DA! SE POATE! DOAMNE AJUTĂ! Posted by Andrei Nastase on Thursday, 16 July 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: