image
Sursa foto: jurnal.md

Doi bărbați și-au pierdut viața la scăldat în râul Nistru; Unul dintre aceștia ar fi intrat în apă în stare de ebrietate

Două persoane și-au pierdut viața la scăldat în râul Nistru. Cazurile au fost înregistrate în raioanele Anenii Noi și Criuleni.

Prima tragedie a avut loc în localitatea Gura Bâcului în seara zilei de 28 august, după ce un bărbat în vârstă de 28 de ani a mers la scăldat. Potrivit primelor informații persoana a intrat în apă fiind în stare de ebrietate. La scurt timp aceasta s-a înecat.

La fața locului au fost alertați scafandrii Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1, care au recuperat corpul neînsuflețit al bărbatului. Circumstanțele cazului urmează să fie stabilite.

Un alt caz de înec a avut loc în localitatea Coșernița în seara zilei de 29 august. Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit după ce s-a aventurat să înoate în râul Nistru.

În acest caz martorii susțin că persoana a consumat anterior alcool. După ce oamenii au alertat serviciile de urgență, la fața locului au venit salvatorii, care au extras la mal cadavrul bărbatului. Cazul este cercetat de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul scăldatului în locuri neautorizate sub efectul alcoolului. Oamenii sunt rugați să fie prudenți și să nu meargă la scăldat în bazine acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare. Salvatorii avertizează despre consumul alcoolului la scăldat, care în cele mai dese cazuri poate fi fatal.

Potrivit IGSU de la începutul anului în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 85 de persoane, inclusiv 14 minori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: