image
Sursa foto: rt.com

Marea Britanie testează vaccinurile anti-COVID-19 pe persoanele care acceptă voluntar să se infecteze cu noul virus

Guvernul britanic a semnat un contract pentru primele studii care prevede testarea vaccinurilor anti-COVID 19 pe persoanele care acceptă voluntar să se infecteze cu noul virus, potrivit CNN. La testele conduse de o companie de cercetare medicală specializată hVIVO vor lua parte în jur de 19 voluntari. Acestea sunt găzduite de Royal Free Hospital din Londra.

„Finanțarea pentru aceste studii inovatoare, dar atent controlate, marchează un pas important în construirea pe înțelegerea noastră asupra virusului și accelerarea dezvoltării celor mai promițătoare vaccinuri care, în cele din urmă, ne vor ajuta să ne întoarcem la viața normală”, a declarat secretarul de afaceri al Regatului Unit, Alok Sharma.

Candidații actuali la vaccinul experimental COVID-19, aflat în etapa finală a testării, zeci de mii de voluntari sunt vaccinați și apoi sunt lăsați să plece, însă în procesul de infectare voluntară cu noul virus, participanții sunt mai puțini, fiind îngrijorați pentru că nu există un tratament sigur pentru COVID-19.

Compania intenționează să poată testa eficacitatea metodei, până anul viitor, fără să avanseze o dată precisă, notează B1.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: