image
Sursa foto: Rodrigo Jimenez/EPA-EFE/Shutterstock

Comisia Europeană îl omagiază pe Ennio Morricone, considerat „un mare artist şi cu un stil inimitabil”

Comisia Europeană i-a adus luni un omagiu regretatului compozitor Ennio Morricone, care a murit la Roma la vârsta de 91 de ani, evidenţiind „stilul său inimitabil", datorită căruia muzicianul italian a ajuns să fie considerat unul dintre "marii artişti europeni" din ultimele decenii, relatează Agerpres.

„Vreau să-mi exprim tristeţea faţă de moartea compozitorului Ennio Morricone, care, prin stilul său inimitabil şi melodiile sale legendare, a ridicat conceptul de muzică de film la nivel de capodoperă", a declarat purtătorul de cuvânt al CE, Eric Mamer, la conferinţa de presă cotidiană a executivului comunitar.

Potrivit lui Eric Mamer, marele compozitor italian a lăsat ca moştenire "un tezaur de peste 500 de compoziţii" care vor servi la "prezervarea talentului său pentru generaţiile viitoare".

Mamer a subliniat opera prolifică artistului italian, care a colaborat cu unii dintre cei mai reputaţi regizori internaţionali din a doua jumătate a secolului al XX-lea, precum „Brian De Palma şi, desigur, Sergio Leone".

El a ţinut să sublinieze că, deşi Morricone şi-a dezvoltat mare parte a carierei sale în producţiile cinematografice americane, muzicianul italian a refuzat întotdeauna "ideea de a se exila la Hollywood şi a preferat să lucreze din Europa, mai concret de la Roma, un oraş pe care l-a iubit în mod special".

„Ne exprimăm recunoştinţa deosebită faţă de acest mare artist şi acest mare european", a încheiat Eric Mamer.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: