image
Sursa foto: Jurnal.md

47 de ani de închisoare pentru cinci deținuți care au comis o tâlhărie la Briceni

Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnaţi, în total, la 47 de ani închisoare pentru o tâlhărie, comisă la Briceni. Verdictele, cuprinse între opt şi zece ani, le-au fost stabilite după ce procurorii le-au demonstrat culpa.

Atacul tâlhăresc a fost comis la finele lui noiembrie 2017, crima fiind pusă la cale şi dirijată, în cele mai mici detalii, prin telefon, de către trei deţinuţi. Unul dintre aceștia îşi ispăşea pedepsa în Penitenciarul din Lipcani, iar ceilalţi doi - în închisoarea din Bălţi.

Astfel, urmărind scopul îmbogăţirii, deţinuţii au planificat, organizat şi dirijat atacul asupra fostei vecine a unuia dintre aceştia, care deţinea la Briceni o afacere cu bijuterii din aur.

Complici la crimă au fost chiar mama unuia dintre ei şi un ex-coleg de celulă, care se afla în libertate.

Astfel, pe 28 noiembrie 2017, în timp ce mama unuia dintre deţinuţi aştepta în maşină, complicele a pătruns în casa victimei, în vârstă de 77 de ani, pe care a atacat-o cu o armă, a legat-o şi ameninţând-o cu moartea.

Individul i-a sustras bijuterii din aur în valoare de 12 mii de lei. Imediat după crimă, executorul atacului a urcat în maşina în care se afla mama comanditarului din penitenciar, deplasându-se în municipiul Bălţi.

Deţinuţii au reuşit să ascundă mult timp telefoanele mobile pe care le-au folosit la comiterea crimei, deşi, periodic, s-au făcut controale în celulele lor.

Aceştia au vârstele cuprinse între 22 şi 27 de ani şi se aflau după gratii pentru o serie de jafuri, furturi şi tâlhării.

Prin cumul parţial, celor trei deţinuţi le-au fost stabilite pedepse a câte 10 ani închisoare. Mama deţinutului, în vârstă de 57 de ani, care a participat la comiterea crimei, a fost condamnată la opt ani de detenţie, iar executorul crimei, urmează să revină după gratii pentru încă nouă ani.

Sentinţele sunt cu drept de atac în condiţiile legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: