image
Sursa foto: vogue.com

Vinurile din Moldova, vedete în celebra revistă Vogue // FOTO

Celebra revistă Vogue a publicat un amplu reportaj despre vinurile din țara noastră. „De ce Moldova este o destinație vinicolă despre care merită să știi acum” - este titlul materialului care prezintă experienţele jurnalistei Alia Akkam, specializată în articole de travel.

„Aflată între România și Ucraina, Moldova este una dintre cele mai puțin vizitate țări, dar aceasta se schimbă rapid, datorită turismului vitivinicol. Vinul este seva Moldovei; strugurii - cea mai iubită cultură care a crescut de-a lungul secolelor”, spune autoarea care expune istoria vinului moldovenesc.

Articolul prezintă mai multe vinării din Republica Moldova, portofoliul de vinuri, mai multe locuri turistice, dar și bucătăria tradițională din țara noastră.

„Chiar și când te cazezi la hotel, vinul e pus în prim plan”, remarcă jurnalista.

Vinul s-a dovedit a fi o cale pentru recunoașterea meșteșugului moldovenesc în alte domenii, chiar și în fashion, continuă autorea, referindu-se la branduri autohtone de haine care au adoptat motive populare.

„Știu că nu va dura mult până când vinul moldovenesc va începe să apară frecvent pe liste de vinuri în diverse state”, își încheie articolul jurnalista de la Vogue.

vinvin
Orheiul VechiOrheiul Vechi
beciuri, vinbeciuri, vin

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: