image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: Promisiunile guvernării făcute agricultorilor în luna august au rămas doar pe hârtie

Guvernul și majoritatea parlamentară în cadrul comisiei economie, buget şi finanţe au respins amendamentele Platformei DA de a majora fondul de subvenționare pentru agricultori, anunță vicepreședintele egislativului Alexandru Slusari.

Semănăturile de toamnă sunt în mare pericol din cauza că în următoarele două săptămâni nu sunt prognozate precipitații, nu este posiibil nici de arat nici de semănat, acest lucru va aduce la o catastrofă în agricultură susține deputatul Platfeormei DA Alexandru Slusari. Acesta a declarat în cadrul unui briefing că mai multe promisiuni făcute de către cei de la guvernare în luna august agricultorilor au rămas doar pe hârtie.

„Termenul pentru rapiță este deja depășit, riscurile sunt tot mai mari în special că agricultorii sunt presați de creditori de bănci, mulți nu pot achita plata de arendă, cu greu achită salariile.

Vin cu o veste proastă foarte multe promisiuni care s-au făcut în luna august, chiar și recomnadările grupului de lucru la care și eu am participat au rămas pe hârtie și în primul rând mă refer la compensațiile pentru grupa a două.

Cu părere de rău propunerea Platformei DA de a majora fondul de subvenționare cu 400 de milioane de lei și am arătat și de unde, chiar dacă o să fie exectutate 100% lucrările de reparație a drumurilor, lucru în care eu nu cred, achitările rabdă până-n ianuarie, dar achitările pentru agricultori nu rabdă.

Guvernul și majoritatea parlamentară în cadrul comisiei economie, buget şi finanţe au respins amendamentele Platformei DA de a majora fondul de subvenționare”, a menționat Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: