image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

De ziua femeilor, cu mâna întinsă // Fotografia zilei

De ziua femeilor, 8 martie 2021, la ușă mi-a bătut o mamă cu patru copii care cereau ajutor: bani, haine, de mâncare, jucării.

Mariana Șarban a acceptat s-o fotografiez pe ea și copiii săi cu speranța că poate cineva o va ajuta să-și cumpere o casă, ori o cameră într-un cămin. Tânăra mamă spune că este originară din Otac, iar în Chișinău locuiește de ceva timp în chirie, unde a venit să cerșească, ca să-și poată crește odraslele.

Deși are patru copii, afirmă că nu are soț. Orice ajutor e binevenit pentru ea și copiii săi, spune femeia.

Mariana mai spune că a apelat la o organizație pentru protecția copiilor, ca să ceară ajutor produse alimentare, dar de acolo au trimis-o să-și perfecteze actele și nu i-au dat nimic.

Cel mai mare fiu al Marianei, Izmir, are 9 ani și nu frecventează școala, pentru că nu are cu ce-l îmbrăca și încălța, nici bani de rechizite școlare nu are de unde să ia, spune mama. Nici unul din cei mai mici fii ai săi nu au mers vreo zi la grădiniță.

Mariana are 25 de ani, e micuță de statură și poartă mărimea 38 la încălțăminte. Copiii: Izmir - 9 ani, Arsen - 6 ani, Izmira - 5 ani și micuța Zlota - 7 luni. Dacă vreți să o ajutați pe Mariana și cei patru copii ai ei, scrieți în comentarii, vă vom contacta ca să vă dăm contactele prietenei sale, pentru că ea nu are telefon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: