image
Sursa foto: pccocs

30 de zile de arest preventiv pentru cele 6 persoane reținute în dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a celor șase persoane reținute marți în dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră.

Investigațiile au fost marcate de debutul reținerilor din noaptea din 27 iulie 2021, în data de 20 august curent au avut loc alte 2 rețineri, acțiunele de urmărire penală continuând până-n data de 2 noiembrie, atunci când au fost reținuți încă 6 participanți ai schemei de contrabandă.

Printre persoanele reținute pe data de 2 noiembrie în urma documentării desfășurate de SIS în colaborare cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, se regăsesc trei figuranți implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei - angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

Actualmente, pe dosar figurează cu statut de învinuit și bănuit 14 persoane. Investigațiile vor continua, în vederea deconspirării totale a schemei de contrabandă și stabilirii tuturor circumstanțelor săvârșirii infracțiunilor menționate, precizează PCCOCS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: