image
Sursa foto: magnanews.ro

Viorica Dăncilă a făcut o nouă GAFĂ, în Muntenegru: A încurcat capitala ţării cu cea a Kosovo; Prima reacție din PSD

Premierul României Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului, scrie Digi24.

În înregistrarea conferinţei prezentată de Guvernul din Muntenegru, momentul în care premierul român rosteşte „Pristina” este fără sonor.

„Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”, a spus Dăncilă.

Translatorul a sesizat greşeala şi a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greşeala făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pe linkul canalului de youtube al Guvernului din Muntenegru (video jos) către înregistrarea conferinţei de presă neauzindu-se, la minutul 6:03, când Dăncilă rosteşte „Pristina”. De asemenea, comentariile sunt dezactivate.

„O gafă serioasă”, care riscă să afecteze relațiile dintre România și Muntenegru, comentat Adrian Dobre, fost secretar de stat și fost purtător de cuvânt al PSD.

„Este o gafă care nu poate fi negată. Din păcate, zona Balcanilor este o zonă cu multe sensibilități istorice, aș putea spune chiar cu un bagaj genetic în ceea ce privește partea de politică zonală, regională”, a spus Dobre.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: