image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Curtea de Apel Chișinău: Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov, plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile

Decizia Curții de Apel Chișinău: Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov, va fi plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 20 de zile.

Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au examinat astăzi demersurile înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și avocații adjunctului suspendat al procurorului general, Ruslan Popov, cu referire la schimbarea măsurii de arest în privința lui Popov.

Decizia că Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov, va sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile a fost luată pe 11 octombrie de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Popov a calificat decizia instanței drept una „ilegală”, iar demersul procurorului unul „neîntemeiat și abuziv”.

„La mijloc au coincis interesele mai multor grupări, atât criminale și politice. Au decis, pentru a nu avea anumite probleme care rezultă din investigațiile pendinte la PG, să se debaraseze atât de Stoianoglo, cât și de Popov și alți procurori. Asta e toată explicația care poate să existe”, a declarat Ruslan Popov pentru presă.

Popov este suspectat de îmbogăţire ilicită și a fost reținut pe 9 octombrie.

Atunci, la domiciliul acestuia, dar și la biroul său au fost efectuate percheziții.

Ruslan Popov a fost șeful adjunct al PG, iar o dată cu inițierea urmării penale asupra procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și adjuncții lui au fost supendați din funcție.

Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu
Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu
Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: