image
Sursa foto: ebihoreanul.ro

Primarul de Oradea, întâlnire cu studenții basarabeni cu prilejul victoriei lui Andrei Năstase

Aproape 30 de tineri din Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni (ASEB) s-au întâlnit cu primarul de Oradea, Ilie Bolojan, la un restaurant unde edilul le-a făcut cinste cu pizza. Întâlnirea a fost iniţiată de Bolojan şi prilejuită de victoria candidatului proeuropean la Primăria Chişinău, Andrei Năstase, la alegerile de duminică, scrie ebihoreanul.ro.

„Noi avem o datorie către poporul basarabean, care nu ne este deloc străin, şi atât timp cât o să am posibilitatea de a-i ajuta pe fraţii de peste Prut, nu am să ezit să o fac", le-a spus Ilie Bolojan tinerilor.

Primarul de Oradea a menţionat şi că se ţine de promisiunile făcute în campania electorală pentru funcţia de primar al Chişinăului şi că, în curând, va face o vizită în capitala Republicii Moldova.

Anterior primarul din România i-a promis lui Andrei Năstase un transfer de bune practici în administrare urbană, absorbţia de fonduri nerambursabile, în gestionarea parcărilor, în aducerea de investitori care să stimuleze economia locală.

„Rezultatele alegerilor de la Chişinău, în urma cărora a câştigat candidatul proeuropean, Andrei Năstase, se datoreză, în mare parte, şi primarilor din România, care au oferit tot sprijinul în acest scrutin. Sperăm să avem acelaşi sprijin şi la alegerile parlamentare, care vor avea loc în această toamnă şi de care va depinde dacă Republica Moldova îşi va urma cursul european", a spus în cadrul întâlnirii Viorel Furculiţă, student la Ştiinţe Politice în Oradea.

La finalul reuniunii, primarul Bolojan a menţionat că va încerca să susţină studenţii basarabeni, care în ultimul timp, se remarcă prin tot mai multe lucruri frumoase în Oradea, și a propus ca întâlnirea să devină o tradiţie, de cel puţin două ori pe an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: