Yuhuan este deţinutul chinez care a executat până acum cea mai lungă perioadă de detenţie pentru o crimă pe care nu a comis-o. Însă, marți a fost eliberat din închisoare, iar presa chineză a surprins în imagini momentul în care bărbatul şi-a revăzut mama de 83 de ani şi fosta soţie, care l-au aşteptat ia ieşirea din penitenciar.

Instanța a mai decis că bărbatul are dreptul la o despăgubire financiară pentru perioada petrecută după gratii, urmând ca avocatul său să negocieze cu autorităţile suma exactă.

În octombrie 1993, într-un bazin din satul Jinxian au fost descoperite cadavrele a doi băieţi care erau vecinii lui Zhang Yuhuan, iar poliţiştii care anchetau cazul l-au identificat drept suspect şi l-au reţinut.

În ianuarie 1995, o instanţă din Nanchang l-a găsit vinovat pentru dublă crimă şi l-a condamnat la moarte, dar ulterior a schimbat pedeapsa capitală cu închisoarea pe viaţă, scrie digi24.ro.

Procurorii care au redeschis cazul au declarat că mărturisirea lui nu se potriveşte cu datele adunate la locul crimei, iar o instanţă de judecată a decis, marți, eliberarea bărbatului.