image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Biroul Permanent al Parlamentului a fost constituit; Bolea: „E prima împotmolire pe care o faceți”

Deputații au constituit Biroul Permanent al Parlamentului. Acesta este format din 12 membri, dintre care trei din oficiu.

Astfel, pe lângă speaker și vicespeakeri, membrii Biroului Permanent vor fi Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Dan Perciun, Vladimir Bolea, Doina Gherman, Veronica Roșca de la PAS, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță de la BECS, iar de la Partidul Șor - Denis Ulanov.

Inițial, BECS a propus trei candidați și a insistat ca Vladimir Bolea să fie înlocuit cu Constantin Starâș.

„Noi vedem altfel lucrurile. Deja aveți un membru din oficiu și respectiv doar două candidaturi puteți propune”, a spus speakerul Igor Grosu.

„Ați spus că veți respecta regulamentul Parlamentului, dar deja faceți prima împotmolire”, a comentat Vasile Bolea. „Principiul proporționalității a fost încălcat”, a spus și Oleg Reidman de la PCRM

Precizăm că Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al acestuia și se formează, ținându-se seama de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

Din el fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului și vicepreședinții. Componența numerică și nominală a Biroului permanent se stabilește prin hotărîre a Parlamentului, la propunerea fracțiunilor parlamentare.

Membrii Biroului permanent se numesc prin hotărîri ale fracțiunilor parlamentare, în limitele numărului de locuri ce le revin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: