image
Sursa foto: Profimedia

Gianluigi Buffon nu se gândește la retragere, la 44 de ani. “Vreau să mai joc la o Cupă Mondială”

Portarul italian Gianluigi Buffon a împlinit astăzi 44 de ani. Jucătorul de la Parma nu vrea să se retragă până la 50 de ani și visează să mai joace la o Cupă Mondială.

Gianluigi Buffon a oferit un interviu amplu pentru Gazzetta dello Sport, în care a vorbit despre realizările sale până la această vârstă, dar și despre ambițiile pentru următorii ani.

Gianluigi Buffon a venit la Parma în vara anului 2021 și mai are contract până în vara anului 2023.

În acest sezon din Serie B, Buffon a primit 21 de goluri în 19 meciuri, reușind șase partide fără gol primit.

Legendarul portar, campion mondial în 2006, vrea să mai participe la o ediție a Cupei Mondiale, dar nu este sigur dacă va avea această șansă în acest an, în Qatar.

Italia, campioana europeană en-titre, are o misiune complicată în barajul pentru Cupa Mondială Qatar 2022. “Squadra Azzurra” poate înfrunta Portugalia, campioana europeană din 2016, în finala play-off-ului.

În semifinalele play-off-ului pentru Cupa Mondială Qatar 2022, Italia va juca pe teren propriu cu Macedonia de Nord, echipa calificată din grupa României. Partida va fi programată pe 24 martie 2022.

În finala play-off-ului pentru Cupa Mondială Qatar 2022, învingătoarea din partida Italia – Macedonia de Nord va înfrunta, în deplasare, echipa câștigătoare din meciul Portugalia – Turcia.

“Qatar nu este un vis, am vorbit mereu despre Cupa Mondială. Vreau să continui, pentru că fac în continuare lucruri pe care nu le fac alții. Dinamica lucrurilor mă face să cred că o prezență în Qatar este greu de realizat. În plus, gândurile și alegerile unui om inteligent pentru Mancini trebuie respectate.

Să vedem cum vom încheia acest sezon. Simt o responsabilitate de a reprezenta Parma și fanii echipei, care îmi oferă iubire necondiționată. Mi-am stabilit un obiectiv: dacă Italia nu se va califica la Cupa Mondială din Qatar, vreau să țintesc următoarea Cupă Mondială. Nu ar fi o surpriză pentru mine să fiu într-o formă excelentă la 48 de ani. Cred că pot juca până la 50 de ani”, a spus Gianluigi Buffon, pentru Gazzetta dello Sport.

Gianluigi Buffon are zece titluri în Serie A, toate cu Juventus. Liga Campionilor este trofeul important care lipsește din palmaresul portarului italian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: