image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Pro Moldova așteaptă „apariția fizică” a lui Gațcan; Candu: L-am văzut intimidat, citind cu frică un text și pus la perete

Pro Moldova se va adresa autorităților din România cu solicitarea de a lua măsurile necesare privind locul aflării lui Ștefan Gațcan și să intervină pentru a-l ajuta dacă este nevoie, a anunțat liderul formațiunii, Andrian Candu.

„Aceste secvențe trebuie analizate foarte serios de specialiști. L-am văzut pe domnul Gațcan în aceste videouri fiind intimidat într-un fel, cu frică citind un text, pus la perete, iarăși cu mască. Ceea ce presupune că ceva nu este în regulă cu domnul Gațcan nici astăzi”, a declarat Candu, referindu-se la cele două înregistrări video în care apare Gațcan.

„Orice încercare a acestei guvernări de a vota în Parlament renunțarea la mandat, până la apariție fizică și exprimarea liberă a domnului Gațcan în privința renunțarii la mandat, va fi o ilegalitate. Vom solicita itnervenția Consiliului Europei

Todată, Candu a precizat că astăzi va înregistra în Parlament o declarație politică privind „împiedicarea presiunii asupra exercitării mandatului de deputat”.

Acest proiect este însoțit și de inițiativa privind crearea unei comisii de anchetă în cazul lui Gațcan.

Precizăm că deputatul Ștefan Gațcan a publicat aseară un nou mesaj video în care apare tot cu mască și își citește mesajul de undeva din spatele camerei care-l înregistrează. Socialiștii susțin că înregistrarea a fost ideea lui Gațcan și că acesta „este absolut liber în circulație”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: