image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase contestă în instanța decizia CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru Transnistria

Andrei Năstase va contesta în instanța de judecată decizia CEC de deschidere a 42 de secții de votare în stânga Nistrului.

Năstase srcrie pe pagina sa de Facebook că după ce persoana desemnată de către Platforma DA la CEC, care a insistat și a reușit să combată tentativa de deschidere a mai multor secții de vot pe baza unor false înregistrări, fiind astfel diminuat în mod legal și constituțional numărul secțiilor de votare în Federația Rusă, tot acesta s-a opus deschiderii nejustificate a unui număr exagerat de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria.

Am decis să o evaluăm și să contestăm în instanța de judecată decizia CEC de deschidere a 42 de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria.

Aveți încrederea că, așa cum prin unitatea și determinarea noastră i-am învins pe Plahotniuc și pe Dodon la alegerile din 2018 pentru Chișinău, trebuie și putem din nou prin prezența noastră masivă la votul din 1 noiembrie 2020 să-l învingem și pe Dodon cu tot arsenalul său de azi.

Vă îndemn pe toți oamenii drepți, cinstiți, curajoși și raționali din Diasporă, din Chisinau și din întreaga țară să rămâneți alături de mine și de Platforma Demnitate și Adevăr, singura formațiune politică care poate oferi poporului și Moldovei siguranța că odată câștigată puterea pentru oameni, aceasta nu va mai fi cedată niciodată așa cum s-a întâmplat anul trecut.

Noi suntem cei care în mod consecvent am întreprins acțiuni concrete pentru a demola riscurile fraudării următoarelor alegeri.

Reiterăm că și în continuare vom munci și lupta prin toate mijloacele legale și democratice eficiente împotriva fraudării alegerilor și nu prin declarații sterile menite să isterizeze și polarizeze societatea”, susține Năstase.

Comisia Electorală Centrală a decis în ședința de 26 septembrie, deschiderea a 139 de secții de votare în diasporă pentru scrutinul de la 1 noimebrie, în care urmează să fie ales u n nou președinte al Republicii Moldova. Inițial numărul acestora era de 202.

Noutăţile partenerilor

comentarii: